Покривање кровова у систему „Riverclack“

Покривање кровова у систему "Riverclack"

Систем који се примењује на крововима минималног нагиба од 0.5%. Предност система над другим покривачима за равне кровове и кровове са падом.

Материјал: кровни покривач је израђен од специјалне легуре алуминијума, а користе се и други метали као што је челик (пластифицирани), челик (нерђајући) и бакар.

Предности:

  • потпуна водонепропусност
  • монтажа без бушења, односно перфорација кровног покривача
  • трајност и издржљивост кровног покривача јер се ради о специјалној легури лима, трајност је једнака трајности објекта
  • проходност – кров је проходан што је посебно важно код равних кровова
  • једноставна монтажа – омогућена је брза монтажа и остварење ефикасније динамике грађења
  • отпорност на високе и ниске температуре – остварена је могућност да лим клизи преко полиамидних котви
  • могућност савијања – радијус од 4,00м и више
  • нижи трошкови – укупни трошкови примене овог система, када се узму у обзир перформансе и трајност, су нижи него код других система покривањ

Сертификати:

Сва испитивања су извршена за алуминијумски лим д=0,7мм. За разлику од других кровних покривача, овај систем је атестиран и применљив за равне кровове где се данас користе хидроизолациони покривачи у односу на које овај систем има огромне предности. Систем је атестиран у немачком институту "Deutsche Institut fur Bautechnik" и италијанском институту "ITC – Instituto per le tehnologie della costruzione" на: проходност, водонепропусност, утицај ветра.

 

Дренажни зглоб

 

Овај револуционаран патентиран систем заиста обезбеђује водонепропустивост површине. Зглобни жлебови карактеристични су по свом конусном облику и дренажном каналу који сачињавају издигнуту цевоводну деоницу пропорционалну порасту нивоа воде која са лакоћом одводи воду до главног жлеба.

 

 

Поплављен кров остаје водонепропустив

 

Тестирање је изведено симулацијом ветра и кише на површини од 80м2 Riverclack® табле, дебљине 0,7 мм, еспониране су симулацији екстремних временских услова, вентилатор репродукције 120 Км/х струјања ваздуха и сет прскалица, на сваких 20 цм, који производе 150 мм/с падавина.

 

У потпуности отпоран на ходање

 

Тестови оптерећења су спроведени на Riverclack® алуминијумским плочама дебљине 0,7 мм користећи клип обложен гумом дизајниран да симулира људски ход. И динамички и статички-динамички тестови су показали високе перформансе производа. Riverclack® систем крова је у потпуности проходан.

Кривљење

 

Табле не мање од 4 метра могу се кривити, са мањим радијусом кривљења, користећи машину за каландрисање.